COVID-19: KERJA-KERJA DISINFEKSI DAN PEMBERSIHAN BANGUNAN JARINGAN INDUSTRI DAN MASYARAKAT UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA | OFFICE OF DEPUTY VICE CHANCELLOR (INDUSTRY AND COMMUNITY RELATIONS)
» NEWS » COVID-19: KERJA-KERJA DISINFEKSI DAN PEMBERSIHAN BANGUNAN JARINGAN INDUSTRI DAN MASYARAKAT UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

Serdang, 13 Mei 2020 -  Pejabat Timbalan Naib Canselor (Jaringan Industri dan Masyarakat), UPM dengan kerjasama Syarikat AKM Group Maintenance Sdn. Bhd. telah menjalankan kerja-kerja disinfeksi dan pembersihan di dalam dan luar Bangunan Jaringan Industri dan Masyarakat meliputi Pejabat CiRNeT, UCTC dan Kyutech.

Proses disinfeksi ini yang mengambil masa selama dua jam, merupakan antara langkah yang diambil oleh Pihak Pengurusan Pejabat TNC JINM sebagai persediaan sebelum Pejabat beroperasi semula demi memastikan tahap kebersihan serta membendung mengawal penularan wabak Covid-19 di kawasan-kawasan yang berisiko dan terdedah kepada penyebaran wabak.  Semoga usaha dan inisiatif ini dapat membantu mengawal penularan Covid-19.

Semua Warga UPM dinasihatkan untuk menjaga kesihatan, kebersihan dan kekal serta patuh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan (PKPB) oleh pihak Kerajaan Malaysia.

#STAYATHOME
#DUDUKDIRUMAH