Bengkel Hala Tuju Dan Sasaaran KPI JINM 2020 | OFFICE OF DEPUTY VICE CHANCELLOR (INDUSTRY AND COMMUNITY RELATIONS)
» NEWS » Bengkel Hala Tuju dan Sasaaran KPI JINM 2020

Bengkel Hala Tuju dan Sasaaran KPI JINM 2020

Pejabat TNCJINM bersama Pusat Hubungan Industri (CiRNeT) dan Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC) telah menganjurkan Bengkel Hala Tuju dan Sasaran KPi JINM 2020 pada 26 Feb. 2020 di Bangi  Resort Hotel. Antara tujuan bengkel untuk menerangkan glosari JINM, membincangkan isu dan cadangan penambahbaikan aktiviti JINM dan penetapan KPI dan sasaran bagi tahun 2020.

Seramai 90 orang telah menghadiri bengkel terdiri dari wakil fakulti, institut,akademi dan pusat yang terlibat dengan aktiviti JINM. Wakil dari WAZAN, Pejabat Bursar dan Pusat Pengurusan Penyelidikan serta IDEC diundang juga untuk menyumbang idea  berkaitan pendanaan, geran kontrak penyelidikan dan sistem ICRIS.  Bengkel telah diterajui oleh Pengarah CiRNeT dan UCTC sebagai moderator dan Timbalan Pengarah serta beberapa  pegawai dari kedua-dua pusat bertindak sebagai fasilitator. Pada akhir bengkel. Ketua Pentadbiran TNCJINM merangkap Ketua Rapporteure telah membentangkan rumusan bengkel. Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), iaitu YBhg. Prof. Dr. Zulkifli Idrus turut hadir semasa sesi rumusan bengkel dan telah memberikan beberapa mandat untuk diambil tindakan oleh Pejabat TNCJINM, CiRNeT dan UCTC.

Bengkel ini umumnya telah mencapai tujuan diadakan. Beberapa siri mesyuarat susulan akan diadakan selepas bengkel untuk memurnikan tindakan ke atas cadangan penambahbaikan yang telah dikemukakan oleh peserta bengkel.

Image may contain: one or more people and people standing

Sesi bergambar peserta bengkel bersama YBhg. Prof. Dato' Dr. Zulkifli Idrus (TNCPI)

Image may contain: 9 people, including Hairunnisak Jalil, people smiling

Sekretariat