| PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (JARINGAN INDUSTRI DAN MASYARAKAT)
senarai pengumuman terkini

Sukacitanya kami ingin memberi ingatan bersama berkaitan proses melengkapkan rekod laporan aktiviti Jaringan Industri dan Masyarakat (JINM) bagi tujuan pelaporan KPI Jaringan Industri dan Masyarakat (JINM) Suku Pertama, 2017 menerusi sistem ICRIS.

Satu sesi temuduga bagi Penajaan Biasiswa Pendidikan Kolaborasi antara Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Yayasan Sime Darby (YSD) akan diadakan pada 15 Jun 2017 (Khamis), 11.00 pagi bertempat di Pejabat TNC (JINM)

Latihan Penggunaan Sistem ICRIS akan diadakan pada 15 dan 16 Jun 2017 (Khamis dan Jumaat), 8.30 pagi hingga 12.00 tengahari bertempat di Makmat Exa/Zetta, iDEC Alpha, Inforport.

Penyertaan adalah DIWAJIBKAN kepada semua Fakulti, Institut, Pejabat, Pusat, Bahagian. PTJ Perkhidmatan kecuali Pejabat Naib Canselor, Pejabat Timbalan Naib Canselor, Kolej Kediaman dan Pusat/Bahagian/Pejabat yang mempunyai staf kurang dari 10 orang.  

PTJ dikehendaki melengkapkan Borang Penamaan Projek bagi Sub-Komponen Jaringan Komuniti pada pautan ini: Google Form Penamaan Projek dan kembalikan kepada sekretariat selewat-lewatnya pada 7 September 2018

Program ini merupakan kolaborasi pembiayaan biasiswa antara Universiti Putra Malaysia dan Yayasan Sime Darby (YSD) untuk calon lepasan Ijazah Sarjana Muda / Master Sains yang berpotensi dan mempunyai prestasi cemerlang untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Master atau pun Doktor Falsafah di Universti Putra Malaysia (UPM). Maklumat lanjut seperti di bawah. Sila tekan pautan berikut bagi muat turun borang untuk memohon penajaan biasiswa: http://www.tncjinm.upm.edu.my/faildokumen

YBhg. Prof./Tuan/Puan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

 
2.  Sukacitanya pihak Pejabat TNC (JINM) memohon kerjasama semua PTJ untuk memulakan proses melengkapkan rekod  laporan aktiviti Jaringan Industri dan Komuniti (JINM) bagi tujuan pelaporan KPI Jaringan Industri dan Masyarakat (JINM) Suku 3, 2018 menerusi sistem ICRIS.
 
3.  Bagi memastikan KPI JINM PTJ bagi Suku 3 dicapai dengan jayanya, Ketua PTJ dan PYB dimohon untuk memantau perlaksanaan perkara berikut:
 
a)  Kemasukan rekod aktiviti JINM oleh Pegawai Akademik/Pengurusan & Profesional (Ketua Projek JINM) berdasarkan sukuan ke dalam ICRIS dan penghantaran rekod laporan kepada Ketua PTJ dan disahkan sebelum atau pada 28 September 2018.
 
b)  Semakan dan pengesahan oleh Ketua PTJ selewat-lewatnya pada 28 September 2018.
 
c)  Semua Urus setia PTJ membuat follow-up dengan Pegawai Akademik berkaitan proses tidak lengkap bagi proses (a) dan  (b) di atas.
 
4.  Bersama ini disertakan Jadual Kemasukan Laporan JINM melalui sistem ICRIS 2018 seperti di Lampiran 1.  Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan sila hubungi pegawai seperti Lampiran 2.
 
Perhatian dan kerjasama YBhg. Prof/Tuan/Puan diucapkan terima kasih.
 

Dengan segala hormatnya merujuk kepada perkara di atas.

 

  1. Bersama-sama ini, dilampirkan Borang Penilaian Kendiri (Google Form) bagi membolehkan PTJ melaksanakan proses penilaian kendiri ke atas projek yang dicadangkan oleh PTJ.

 

  1. Untuk makluman, tarikh tutup melaksanakan proses penilaian kendiri adalah pada 3 Oktober 2018.

 

  1. Sila ambil perhatian, mohon mengemukakan juga dokumen sokongan Projek Komuniti berkenaan pada Google Form tersebut dimana ia adalah perlu bagi tujuan memudahkan penilaian lengkap diluluskan oleh Jawatankuasa Sub Komponen Anugerah Penarafan Bintang Pengurusan Pentadbiran Sempena Sambutan Hari Kualiti Dan Inovasi Perkhidmatan UPM (HKIP) 2018 Komponen 2 Transformasi: Jaringan Komuniti.

 

  1. Sila ambil maklum, keputusan bagi Anugerah Penarafan Bintang Pengurusan Pentadbiran 2018- Kategori Sub-Komponen Jaringan Komuniti akan diumumkan semasa Sambutan Hari Kualiti Dan Inovasi Perkhidmatan UPM (HKIP) 2017 pada 2 November 2018 yang akan datang dan keputusan adalah muktamad.

 

Kerjasama dan perhatian daripada YBhg. Prof./Tuan/Puan dalam perkara ini amat dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

 

Sekian.

EKSPO PERTANIAN PESTA KONVOKESYEN UPM 2018 KE 42

BENGKEL LATIHAN SISTEM ICRIS SIRI 2/2018 AKAN DIADAKAN SEPERTI BUTIRAN BERIKUT:

Tarikh : 5 dan 6 Disember 2018  (Rabu dan Khamis)

Masa : 9.00 pagi hingga 1.00 petang

Tempat : Makmal EXA dan Makmal ZETTTA, Alpha iDEC

YBhg. Dato./Prof./Dr./Tuan/Puan,

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

 
2.  Sukacitanya pihak Pejabat TNC (JINM) memohon kerjasama semua PTJ untuk memulakan proses melengkapkan rekod  laporan aktiviti Jaringan Industri dan Komuniti (JINM) bagi tujuan pelaporan KPI Jaringan Industri dan Masyarakat (JINM) Suku 1, 2019 menerusi sistem ICRIS.
 
3.  Bagi memastikan KPI JINM PTJ bagi Suku 1 dicapai dengan jayanya, Ketua PTJ dan PYB dimohon untuk memantau perlaksanaan perkara berikut:
 
a)  Kemasukan rekod aktiviti JINM oleh Pegawai Akademik/Pengurusan & Profesional (Ketua Projek JINM) berdasarkan sukuan ke dalam ICRIS dan penghantaran rekod laporan kepada Ketua PTJ dan disahkan sebelum atau pada 29 Mac 2019.
 
b)  Semakan dan pengesahan oleh Ketua PTJ selewat-lewatnya pada 29 Mac 2019.
 
c)  Semua Urus setia PTJ membuat follow-up dengan Pegawai Akademik berkaitan proses tidak lengkap bagi proses (a) dan  (b) di atas.
 
Perhatian dan kerjasama YBhg. Dato'/ Prof/Tuan/Puan diucapkan terima kasih.
PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (JARINGAN INDUSTRI DAN MASYARAKAT)
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 1005
03-8941 4196
B1566736137