PEJABAT PEMBANGUNAN DAN PENGURUSAN ASET (PPPA) | PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (JARINGAN INDUSTRI DAN MASYARAKAT)
» MENGENAI KAMI » ENTITI PEJABAT TIMBALAN NAIB CANSELOR (JINM) » PEJABAT PEMBANGUNAN DAN PENGURUSAN ASET (PPPA)

PEJABAT PEMBANGUNAN DAN PENGURUSAN ASET (PPPA)

Sejak penubuhan awal bahagian ini, terdapat 2 fungsi utama iaitu pentadbiran dan teknikal. Setelah pengstrukturan semula dilakukan, PPPA telah dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu Bahagian Pentadbiran dan Kewangan, Bahagian Pengurusan Projek dan Bahagian Penyelenggaraan untuk memudahkan organisasi berjalan dengan lebih efisyen dan teratur.

Mulai Julai 2014, penstrukturan semula PPPA telah dilaksanakan kepada Sistem Zoning di mana PPPA terbahagi kepada lima (5) buah Zon, Seksyen Pentadbiran dan Kewangan dan Seksyen Kontrak dan Ukur Bahan di bawah pentadbiran Naib Canselor UPM. 5 buah zon terdiri daripada Zon Akademik, Zon Teknologi, Zon Kediaman, Zon Perubatan dan Zon Pertanian. Kesemua zon dipertanggungjawab untuk menyelia aduan kerosakan serta meluluskan kerja-kerja teknikal mengikut senarai PTJ yang telah diwartakan kepada zon masing-masing.

Laman sesawang : https://devel.upm.edu.my/

Kemaskini:: 19/02/2021 [wanarlindiana]